ikon+36 70 206 9190 |ikoninfo@eroter.eu |ikon2120 Dunakeszi Kisfaludy utca 38. |ikonfacebookikonkeresés
0

Légzőgyakorlatok

A légzet hatalma

Dr. Hanish alapján - 128 oldal-as könyv.

A tartalomból: 

  • Tudatos légzés;
  • Yima és Airyama gyakorlatok;
  • Fesztelenítő gyakorlat;
  • A 7 ütemes légzőgyakorlat.

A tudatos légzéssel elősegítjük szellemi munkaképességünket éppúgy, mint testi egészségünket, és legfőképpen az idegerőt, amitől ma inkább, mint valaha, sok siker függ. A mi ideg, és gondolaterőnkkel szemben ma nagyobb követelmények állnak szemben, mint valaha. Ezért gondoskodnunk érdemes azok kifejlesztéséről és tökéletesítéséről. Jobb légzéskapacitást kilégzési mondásokkal, fohászokkal, imákkal és énekekkel érünk el, ami minden légzésművészetnek az alapja, és tovább is léphetünk a rendszeres ütemes légzésgyakorlatokra, melyekben a régi bölcsek a fejlődéshez és a bölcsességhez vezető utat fedezték fel.

A könyv itt megvásárolható: http://mazdaznan.eu/hu/kiadvanyok

További légzőgyakorlatok

Első ütemes légzésgyakorlat

Mint minden légzésgyakorlat előtt, úgy most is előbb végezzük a fesztelenítő kilégző gyakorlatot.

Székre ülünk úgy, hogy a lábszárak függőlegesen, a combok vízszintesen legyenek, s a talpak egészen a földön nyugodjanak. Ha a szék magassága nem megfelelő, segíthetünk úgy, hogy vagy párnát teszünk a székre, vagy a talpaink alá valami lapos tárgyat. A lábújjhegyek kb. 10-12 cm-re vannak egymástól, a sarkak 5 - 6 cm-re. A székre egészen a támláig hátra ülünk, de nem támaszkodunk neki. Mellünket ...

Kilégző alaplégzés-gyakorlat (Yima)

Legelőször gondolatunkkal és akartunkkal igyekszünk testünket teljesen ellazítani.

Ez úgy történik, hogy gondolatunkkal végigfutunk egész testünkön: jobb láb, jobb test fél, jobb kéz és kar, jobb fejrész, tarkó, szemek, száj, áll, fogak, nyelv, bal kar és kéz, bal test fél, bal láb, medenceüreg nemi szervei, végbél, vastag-, vékonybél, gyomor, nyelőcső, máj, lép, vesék, rekeszizom, tüdők, szív.

Eközben igyekszünk feszteleníteni, ellazítani minden testrészünket, s az összes feszültséget, ...

1

2 3

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne havonta pár alkalommal hasznos információkat kapni tőlünk, akkor iratkozzon fel hírlevelünkre az alábbi űrlapon!
Google reCaptcha által védett űrlap (adatvédelem, ászf)

Ajánlott videók

telefon ikon +36 70 206 9190 e-mail ikon info@eroter.eu helyszín ikon 2120 Dunakeszi Kisfaludy utca 38. facebook ikon facebook